4m tudományos játékok gyerekeknek

Tudományos játékok

Egyre csökken az iskolákban a természettudományos oktatás óraszáma, pedig egyre nagyobb igény lenne rá. Ha a szülők megnézik a legjobban fizetett szakmák rangsorát, akkor sok olyan van, amihez nélkülözhetetlen a természettudományos oktatás. Ilyenek pl az orvos, vagy mérnők, programozó. Ezért érdemes otthon már kisiskolás korban is a gyerekeket megismertetni a természettudományokkal: matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz. Persze gyakran a szülők sem emlékeznek az iskolában tanultakra, ezért érdemes tudományos játékon keresztül megismertetni a gyerekeket.

Tudományos játékok = játszva tanulás



Többféle tudományos játék kapható a magyar piacon. Vannak olyanok, amelyek csak játékok, nem igazán tartalmaznak tudományos ismereteket, leírásokat. Ezek a játékok elsősorban csak a kíváncsiságot ébresztik fel, illetve a gyerekek idejét hasznosan lehet velük tölteni.

Vannak olyan tudományos készségfejlesztő játékok, amelyek több mint 10 oldalas tudományos leírást tartalmaznak, így nem csak használati utasításként működnek, hanem hasznos ismeretetek is adnak. A leírás tartalmazza a tudományos magyarázatot és azt is, hogy a valóságban miként lehet hasznosítani a megszerzett ismerteket.
Gyakran online nézhető videó is kapcsolódik a tudományos játékhoz, amely így még maradandód tudást ad.

A tudományos játékok mindegyikére jellemző, hogy biztonságosak, nem okozhatnak sérülést. Az előfordulhat, hogy valamelyik színes vegyszert használ, amely megfestheti a ruhákat, bútorokat, ezért érdemes felnőtt felügyelete mellett használni őket.
4m tudományos játékok

A 4M egy távol-keleten gyártott tudományos játék család. Közel 100 kölönböző játékszett kapható, így minden tudományterületre van megoldásuk, sőt akár többféle is, így többféle megoldást is találhatunk ugyanarra a témára.
4m tudományos játékok minden korosztálynak alkalmasak a fizika, kémia, biológia, földrajz és csillagászat játékos megismerésére.

Ezek a játékok alkalmasak ajándékba is bármilyen alkalomra, hiszen játszva tanítják a gyereket és maradandó tudást nyújtanak.

Megosztás