A megfelelő hőszigetelés fontossága

Hőszigetelés

Egy ház értékét jelentősen meghatározza az, hogy mennyire van az jól lehőszigetelve, mennyire üzemeltethető energiahatékonyan.
A hőszigetelés azonban nem mindegy, hogy milyen, hiszen különböző célokra különféle hőszigetelő anyagok vannak, illetve nem mindegy a hőszigetelés vastagsága és hatékonysága sem.

Épületek lábazatát leginkább vízálló hőszigetelő lapokkal, azaz XPS-sel szokták végezni. Ennek nem árt a talajnedvesség, nem teszi azt tönkre.

A hőszigetelés ideális vastagságát érdemes szakemberrel kiszámoltatni. És az sem mindegy, hogy a vastagságot milyen hőszigetelő anyagból írják elő. A grafitos, szürke színű hőszigetelés hőszigetelő képessége sokkal magasabb a hagyományos fehér EPS lapokénál, így abból kevesebb is elegendő lehet.
A megfelelő hőszigetelő anyag kiválasztásánál fontos a minőség és a garancia is. Biztos látott már mindenki olyan házat, ahol készen volt a Dryvit rendszer, és akár már akkor, vagy pár hónappal később elkezdtek kirajzolódni a hőszigetelő lapok kontúrjai. Ugye ezt senki sem szeretné? Szóval érdemes minőségi anyagokat választani!

Megosztás