Telefonhívás emelt díjas telefonszám esetén

Emelt díjas telefonszám

Jó tudni, hogy nem csak olyan telefonszámok léteznek, amelyeket a telefon előfizetésünkben rögzített percdíjakon tudunk hívni, hanem olyan is, amelynek a percdíja sokkal magasabb annál.
Ezek az ügynevezett emelt díjas telefonszámok.
Ezekből is van többfajta, és alapvetően a díjszabásukban térnek el egymástól. Épp ezért, a telefonhívás előtt jobb erről tájékozódni.
Persze ez nem olyan bonyolult dolog, hiszen előírás, hogy ha valahol feltüntetnek egy emelt díjas telefonszámot, ott kötelező annak a percdíjait is kiírni. Sőt, még normál díjért hívható ügyfélszolgálatnak is kell lennie, hogy az esetleges kérdéseket, reklamációkat megtehessük az adott emelt díjas telefonszám kapcsán.
Ha valaki ilyen jellegű szolgáltatást szeretne, akkor több szolgáltatónál is igénybe vehet ilyet. Lesz egy előfizetési díja ennek, illetve számítani kell arra, hogy nem az egész emelt díjas tarifa üti a markunkat, abból a szolgáltató le fog vonni pár százalékot. Mindezek mellett azért nyilván lehet ezt nyereségesen üzemeltetni, ha megfelelően vonzó szolgáltatást kínálunk egy ilyen emelt díjas telefonszámon.

Megosztás